Schoonmaakbedrijf Vlaardingen neemt schoonmaken uiterst serieus

S

Schoonmaken is een belangrijke taak. Want schoon is niet altijd even schoon. En het ene schoonmaakmiddel is het andere niet. Dit zal elke professionele schoonmaker beamen. Schoonmaakbedrijf Vlaardingen maakt uitsluitend duurzaam schoon.

Schoonmaakbedrijf Vlaardingen – Duurzaam schoonmaken

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp. Tegenwoordig zijn vele organisaties bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, het verkleinen van hun CO2 footprint et cetera. De schoonmaakbranche kan op dit gebied niet achterblijven. Duurzaam schoonmaken draait om het kiezen van schoonmaakmiddelen die zowel milieu- als gezondheidsrisico’s verkleinen.

Wist jij dat afwasmiddelen met fosfaat enorme waterkwaliteitsproblemen kunnen veroorzaken? Dit is niet direct een gevaar voor de afwasser, maar op den duur wel voor de maatschappij.

In de meeste huishoudens zijn afvoer ontstoppers, oven reinigers en toiletreinigers op zuurbasis te vinden. Op deze artikelen wordt vaak een print met gevaarlijk/bijtende stof vermeld. Deze stoffen kan je beter mijden. Zo kunnen bijtende stoffen de huid en ogen ernstig verbranden. Maar wanneer deze ingeslikt worden, kunnen zij ook tot interne verbrandingen leiden. In combinatie met andere artikelen kunnen zij zeer agressief reageren. Dit is voor zowel het oppervlakte als jouw gezondheid een gevaar. Er zijn genoeg andere, en veel veiligere, alternatieven op de markt. Je kan de risico’s verkleinen door deze producten niet aan te schaffen.

Vergiftiging door schoonmaken

Vele huishoudelijke vergiftigingen worden veroorzaakt door schoonmaakproducten. Een van de belangrijkste oorzaken is dat deze artikelen op plaatsen worden bewaard waar kinderen makkelijk bij kunnen. Ook is het vaak zo dat de schoonmaakverpakkingen veelal op voedselverpakkingen lijken. Hierdoor kunnen kinderen in de verleiding komen om een ‘’slokje uit de fles frisdrank’’ te nemen. Deze schoonmaakmiddelen kunnen intern serieuze schade aanrichten.

Let er daarom altijd op dat schoonmaakartikelen op een veilige plek opgeruimd worden. Ook is het verstandig om voor de minst chemische producten te kiezen, op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. Schoonmaakbedrijf Vlaardingen adviseert je graag over de duurzame schoonmaakmanieren.