Gereedschapswagen kopen

G

Wanneer je net een woning hebt gekocht die toe is aan een flinke opknapbeurt, dan is het handig als je goed gereedschap bij de hand hebt en je wilt er ook nog eens snel bij kunnen als je wat nodig hebt. Hiervoor is een gereedschapswagen een ideale uitkomst. Er is een flink scala aan verschillende merken gereedschapswagens in verschillende prijsklassen.

Als hobbyist een gereedschapswagen kopen? Dan hoeft een gereedschapskar niet duur te zijn in aanschaf. Zo zijn er al gereedschapswagens vanaf een 100 euro, oplopend tot duizend euro zoals de Facom gereedschapswagen voor de professionals onder ons die wat meer vragen van een gereedschapswagen dan enkel en alleen opslag en opbergen van gereedschap.

De reden waarom er zoveel verschil in prijs is tussen al deze gereedschapswagens is niet enkel en alleen het materiaal waarvan de wagens worden gemaakt. Zo zijn er bepaalde merken zoals Beta en Sonic die standaard een hogere prijs voor hun producten vragen. Dit is een stukje herkenbaarheid van de merken zoals Apple dat ook doet met hun iPhones en dergelijke. Beta en Sonic staan gewoonweg hoger in de markt en geven vaak ook nog eens langer garantie op hun producten, soms zelfs levenslange garantie in het geval van Beta.

Naast de kwaliteitsverschillen bevatten de duurdere wagens ook meer variatie aan gereedschap. In de goedkopere gereedschapskarren vind je je schroevendraaier, bitsetje en tangensetje, maar in een duurdere wagen vind je vaak ook meetgereedschap en zelfs hele boormachinesets. Mede daarom ontstaan de prijsverschillen tussen de verschillende merken en modellen. Als laatste is het belangrijk om te weten dat een merk als Facom, Beta en Sonic ook gebruik maken van andere modules dan de goedkopere merken. Deze modules (waar je je gereedschap in op kunt bergen) zijn vaak gefabriceerd uit hoogwaardig materiaal en enkel en alleen geschikt voor die specifieke modellen gereedschapswagens.