Waarom je auto verkopen | 4 veelvoorkomende redenen

W

Een veelgestelde vraag is waarom jij je auto zou verkopen. Wij hebben het uitgezocht en hier volgen de 4 meest voorkomende redenen.

Je hebt je rijbewijs en vrijwel snel volgt de aankoop van een auto. De allereerste auto die je kocht van je gespaarde geld of wellicht een gift vanuit je ouders. Maar wat zijn nu redenen om vervolgens je auto te gaan verkopen?

Werk

Voor je baan moest je toch een behoorlijk stukje rijden en dat was zonder auto niet te doen. Openbaar vervoer, fietsen en lopen kost bij elkaar toch behoorlijk wat tijd. Wanneer je met de auto gaat bespaar je, je die tijd en ben je er sneller. Maar wanneer je van baan veranderd kan deze situatie helemaal veranderen. Je hebt een nieuwe baan en dat is op 10 minuten fietsafstand! Dat is een reden om je auto te verkopen. Deze reden gaat je ook veel geld besparen.

Ziekte/ongeval

Een langdurige ziekte, ongeval of overlijden zijn redenen om je auto te verkopen. Je auto staat dan eigenlijk onaangeraakt aan de straat. Er wordt geen gebruik gemaakt van je auto en dat is zonde. Je betaald immers wegenbelasting en een autoverzekering om auto te rijden.

Te hoge maandlasten

Ben je bekend met het programma: ‘Een dubbeltje op zijn kant’. Maandlasten worden bekeken en op deze manier kun je veel besparen. Wellicht heb jij je maandlasten eens bekeken en rijd je eigenlijk in een te dure auto rond. De auto kan te duur zijn door een hoog verbruik. Maar het kan ook zo zijn dat je, je baan bent verloren en hierdoor je auto moet verkopen. Bij verkoop van je auto verlaag je, je maandlasten al meteen.

Gezinssamenstelling

Ga je samenwonen? Komt er een kleine bij in het gezin? Dit zijn al twee oorzaken waardoor je gezinssituatie veranderd. Een auto kan overbodig worden maar hij kan ook te klein zijn bij gezinsuitbreiding. Je zult dan je huidige auto in moeten ruilen en op zoek gaan naar een grotere auto. De kinderwagen etc zal daar ook in moeten passen.

Er zijn dus verschillende reden waarom jij je auto wilt verkopen.

Hoe het beste je auto verkopen

Er zijn verschillende manieren om van je auto af te komen. Vaak willen mensen er snel van af en willen gewoon een eerlijke prijs. In zo’n geval raden wij je aan om eens een prijs (bod) op te vragen bij de autoveiling Gratis Mijn Auto Verkopen. Via deze gratis veilingsite kun je namelijk razendsnel en zonder kosten je auto verkopen. Je auto wordt in een gesloten veiling geplaatst waar alleen autobedrijven een bod kunnen uitbrengen. Je hebt dus niets te maken met vervelende particulieren. Bovendien kun je de auto direct verkopen tegen het geboden bod. Door akkoord te gaan verkoop je meteen je auto en achteraf regel je de plek en tijd waar de overdracht plaatsvind. Het vrijwaringsbewijs krijg je direct mee. Snel gepiept dus. De veiling is tevens vrijblijvend dus je bent niet verplicht om akkoord te gaan met het bod. Een prima manier dus om eens te kijken wat je auto waard is en wat autobedrijven er op bieden.image