Jongeren kunnen beter met occasions starten

J

Net zoals met huizen is het spannend om te starten op de automarkt. Jongeren willen wanneer ze hun rijbewijs hebben gehaald al vrij snel beginnen met het kopen van hun eigen auto. Nieuwe auto’s zijn echter wel heel erg duur. Een nieuwe auto kost al snel 10.000 euro en dat is niet iets wat de meeste jongeren zo eventjes kunnen betalen. Daarom is het veel beter om naar occasionste kijken! Deze hebben soms dezelfde voordelen als een nieuwe auto maar dan tegen een tweedehands prijs. Lees snel verder waarom het een beter idee is om een tweedehandsauto te kopen.

 

Occasions zijn soms in dezelfde staat als een nieuwe auto

Het komt nog weleens voor dat mensen genoodzaakt zijn om welke reden dan ook om een vrij nieuwe auto van de hand te doen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat zij een nieuwe auto hebben gekocht en een auto van de zaak krijgen welke een heel stuk goedkoper is. Het kan ook zijn dat mensen de auto gewoon een lange tijd hebben gehad maar er wel goed voor zorgde. Dus dat die mensen elke keer nieuwe onderdelen in de auto lieten zetten en dan ook de buitenkant verzorgde. Op die manier kan het dus zijn dat je een bijna nieuwe auto rijdt maar dan voor de helft van het geld.

Occasions heb je snel in huis en het geeft niet wanneer je schade rijdt

Het voordeel van een tweedehandsauto is dat er amper wachttijd op zit. Natuurlijk moet je nog wel even wachten tot de auto rijklaar is gemaakt maar dit duurt maar een weekje. Daarnaast is het zo dat het niet erg is wanneer je wat schade rijdt. Met een nieuwe auto is het zonde vanwege de daling van de waarde. Echter is die daling van waarde met tweedehands auto’s niet enorm wanneer er wat schade gereden wordt.