Professionele Schoonmaakmiddelen En Keukenreinigers Voor De Horeca

P

Professionele schoonmaakmiddelen en keukenreinigers voor de horeca

Een goede en uitgebreide reiniging van horecagelegenheden moet niet worden onderschat. Wanneer de keuken van een restaurant niet hygiënisch schoon wordt gehouden, kan dat resulteren in kruisbesmetting en voedselvergiftiging. Een ware nachtmerrie voor iedere horeca-eigenaar. Het professioneel schoonmaken met professionele schoonmaakmiddelen en keukenreinigers en ontvetters is dan ook geen luxe, maar een noodzaak. 

 

Professionele schoonmaakmiddelen voor een intensieve reiniging

Het schoonmaken en houden van een professionele keuken is zeer tijd- en arbeidsintensief. Wie denkt dat het afnemen van de werkbladen en wanden en het dweilen van de vloer voldoende is, komt bedrogen uit. Het zijn uitgebreide handelingen die tot in detail beschreven staan in een verplicht schoonmaakplan. De filters van afzuigkappen dienen te worden verwijderd, de frituur dient te worden ontvet, alle apparatuur moet schoongemaakt worden, snijplanken moeten intensief gereinigd worden en alle etensresten dienen te worden verwijderd. Om deze schoonmaakhandelingen zo goed mogelijk uit te voeren, zijn er diverse professionele schoonmaakmiddelen op de markt. Deze schoonmaakproducten zijn vele malen krachtiger dan de standaard reinigingsproducten uit bijvoorbeeld de supermarkt. Daarnaast voldoen deze producten aan de strenge regels die gelden in de voedingsindustrie. 

hybride-ontvetter-V15-zeer-krachtige-industri%C3%ABle-ontvetter-industrie-reiniger-cleanstar-767x1000.png

 

 

Keukenreinigers voor de professionele keuken

Om de keukens van restaurants, cafés en hotels te reinigen, is er keuze uit een breed assortiment keukenreinigers. Deze zijn in tegenstelling tot de verkrijgbare middelen in de supermarkt, een stuk krachtiger. Voor ieder onderdeel van het schoonmaakplan is er een passende reiniger verkrijgbaar. Denk hierbij aan een ontvetter, desinfectiemiddel, vaatwas artikelen, keukenapparatuur reiniger, rvs reinigers, ontkalkers, vloerreinigers, schuurmiddelen en glasreinigers. Al deze reinigers zijn uitstekend geschikt voor de professionele keuken, omdat deze schoonmaakproducten zijn voorzien van een toelatingsnummer speciaal voor in de voedselindustrie en het MVO keurmerk dragen, of voorzien zijn van een Ecolabel. Dit maakt dat je er zeker van kunt zijn dat je deze reinigers veilig kunt gebruiken in iedere keuken.

Keukenontvetter, onmisbaar in iedere keuken

Omdat in iedere horeca keuken veel met vetten wordt gewerkt, is een professionele keukenontvetter onmisbaar. Professionele ontvetters bevatten een geconcentreerde formule waarmee het meest hardnekkige vuil en vet eenvoudig verwijderd wordt. Roosters, ovens, bakplaten, afzuigkappen, fornuizen en werkbladen zijn hiermee in een handomdraai schoon en vetvrij. Daarnaast laten deze middelen geen strepen achter, waardoor de gereinigde oppervlaktes streeploos en brandschoon opdrogen. 

1010010051-767x1000.png

 

Vaatwasmiddelen voor professionals

Uiteraard mag ook een goed vaatwasmiddel niet ontbreken in de horeca keuken. Een professioneel vaatwasmiddel verwijdert snel vet, koffie- en theeaanslag en ander vuil. Daarnaast zorgen speciale ingrediënten ervoor dat de vaat glanst en straalt en geheel streeploos opdroogt, zelfs zonder afdrogen! Ook voor het reinigen van bierglazen zijn er speciale middelen verkrijgbaar. Deze ontvetten en zijn speciaal ontwikkeld om in spoelbakken te gebruiken. 

Gebruik de juiste producten

Let er bij de aanschaf van schoonmaakproducten voor de professionele keuken altijd op dat deze geschikt zijn voor de voedselindustrie en voldoen aan de regels en gestelde eisen. Controleer eventuele keurmerken en vraag bij twijfel een specialist om advies. Gebruik bij voorkeur producten die biologisch afbreekbaar zijn en daardoor geen schadelijke stoffen bevatten en geen schade aanrichten aan mens, dier en milieu.