Schoonmaaktips van de glazenwasser Almelo

S

Ramen zemen, het is vaak een huishoudelijk klusjes wat veel mensen verafschuwen. Want behalve dat het vaak een lastig klusjes is om de ramen te wassen zonder strepen, is het ook nog eens een ondankbaar klusje, Na een regenbui zie je al snel geen resultaat meer van jouw werk. En zeker in Nederland regent het vaak. Hoe kun je zorgen voor mooie en schone ramen? De glazenwasser Almelo geeft je een aantal handige tips.

Maak gebruik van goed materiaal
De glazenwasser Almelo heeft alle fabels al wel een keer gehoord. Tandpasta, krantenpapier of azijn: het zijn allemaal middelen om ervoor te zorgen dat je streeploze, schone ramen krijgt. Maar de beste tip die de glazenwasser uit Almelo jou kan geven is te zorgen voor de juiste materialen. Door het gebruik van goede materialen en de juiste schoonmaakmiddelen is het een stuk gemakkelijker om jouw ramen glanzend schoon te kijgen. Gebruik daarom dan ook altijd een goede kwaliteit trekker en zeem. Daarnaast moet je ook zorgen voor een schone spons. Een schuurpons is absoluut uit de boze, want deze zorgt juist voor krassen op jouw pas gewassen ramen. En dat wil je absoluut niet.

Gebruik van schoonmaakmiddelen
Een andere tip die de glazenwasser Almelo voor jou heeft, is dat je moet zorgen voor schoon en warm water. Strepen op ramen ontstaan namelijk door te koud water of juist door te veel gebruik van schoonmaakmiddel. Wat voor soort schoonmaakmiddel kun je dan gebruiken? Gebruik bij de meest zwarte en vette ramen – bijvoorbeeld die in de keuken – een beetje ammoniak. Dit schoonmaakmiddel zorgt ervoor dat de vettige laag op de ramen eraf  wordt gewassen. Wil je in de woonkamer heldere ramen waar de zon doorheen schijnt? Een geheime tip van de glazenwasser uit Almelo is om dan een klein beetje glansmiddel toe te voegen aan het warme water. Dit kan bijvoorbeeld het glansmiddel zijn wat  je ook gebruikt in de vaatwasser. Gebruik nooit spiritus voor het wassen van de ramen, want dat kan lelijke strepen en zelfs een blauwe waas op de ruiten geven.

Ramen zemen
Heb je de juiste spullen en goede reinigingsmiddelen? Dan ben je klaar om met de klus ramen zemen te beginnen. Een andere tip die de glazenwasser Almelo hierbij geeft is dat je de spons goed moet uitknijpen voordat je de ramen gaat wassen. Begin daarbij altijd onderaan en werk dan naar boven toe, zo voorkom je dat je straaltjes water over de pas gewassen amen lopen. Werk daarna van links naar rechts en trek de ramen van beneden naar boven droog. Het resultaat? Een mooi gewassen raam zonder strepen. Vind je het toch lastig? Dan wil de glazenwasser uit Almelo je met alle liefde helpen.