Kan je je autoruit zelf vervangen?

K

Het vervangen van een autoruit kan behoorlijk wat geld kosten als je niet over een goede verzekering beschikt. Hierdoor willen veel mensen graag zelf kijken of ze de autoruit kunnen vervangen. Het kost namelijk veel minder geld dan wanneer je de klus moet uitbesteden. Mocht je geen ervaring hebben of mocht je er niet zo handig in zijn dan is het verstandig om het vervangen van de autoruit aan een specialist over te laten, omdat het anders meer geld zal kosten als dat je in eerste instantie voor oog had. Dit zal dan vooral komen omdat de autoruit op een verkeerde manier bevestigd zal worden, dit kan zorgen voor waterschade of misschien kan de autoruit er zelfs uitvallen. 

Autoruit vervangen voor doe-het-zelvers

Alvorens je de autoruit wilt gaan vervangen is het verstandig om als eerste te kijken of de autoruit niet gewoon kan worden gerepareerd. Een reparatie is namelijk nooit veel werk en kost dan uiteindelijk ook veel minder geld. Mocht de barst groter dan een twee euro munt, dan is het belangrijk dat de autoruit zal worden vervangen. Als dit niet het geval is kun je beginnen het vervangen van de autoruit. Dit begint met het verwijderen van de huidige kit van de autoruit. Dan zul je een klein laagje overhouden, waar uiteindelijk ook de nieuwe laag op moet komen. Als de kitlaag eenmaal los is kan de oude ruit er worden uitgelicht en de nieuwe worden geplaatst. Alvorens deze ruit wordt geplaatst moet er weer een nieuwe kitlaag worden aangebracht, het is belangrijk dat deze kitlaag op de juiste manier wordt aangebracht. 

Verdiep je goed van tevoren

Alvorens je begint met het vervangen van de autoruit is het belangrijk dat je exact weet waar je aan gaat beginnen. Verdiep je dan ook van tevoren goed in het wat er moet gebeuren en of je ook het juiste type ruit hebt. Weet je dit niet zeker? Kies dan voor een professioneel bedrijf en kies daarmee ook direct voor zekerheid. Gelukkig zijn er overal in Nederland bedrijven die je daarmee van dienst kunnen zijn, of je nou je autoruit wilt vervangen in Roosendaal of Groningen.