Tristar Chigo AC-5422 split airco

T

Tristar en Chigo hebben de handen ineens geslagen, en dat heeft geleid tot een aantal excellente split airco’s. De Tristar Chigo AC-5422 is hier een uitstekend voorbeeld van. Doordat deze split airco niet alleen kan koelen, maar ook kan verwarmen, is dit een airconditioner die het gehele jaar door gebruikt kan worden. Je krijgt dus meer dan waar voor je geld wanneer je dit klimaatsysteem voor thuis aanschaft. Chigo is een ware specialist op het gebied van airconditioners, maar je bent ook verzekerd van de Tristar garantie: hoge kwaliteit voor een lage prijs. Hoe zit dat bij de Tristar Chigo AC-5422?

Tristar Chigo AC-5422 overzicht

Voor veel mensen is duurzaamheid van steeds groter belang. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan een groenere wereld met meer oog voor het milieu. Dankzij het A++ energielabel is deze split airco één van de zuinigere op de markt. Het koelvermogen van het toestel is desondanks zeer hoog: 12000 BTU. Hiermee kun je met gemak een ruimte tot max. 160 kubieke meter koelen. En door het lage geluidsniveau (< 39 dB) kun je deze airconditioner overal plaatsen, zelfs in de slaapkamer.

In de doos

  • Binnenunit & buitenunit
  • Afstandsbediening

Installatie van de Tristar Chigo AC-5422

Het fijne aan deze airconditioner is dat er geen installateur aan te pas hoeft te komen om zowel de binnen- als de buitenunit te monteren. Dit kun je gewoon zelf doen. Ook het installeren is geen probleem. Wel is het aan te raden om de hulp van een professional in te schakelen als je gebruik wilt maken van de F-gassen.

Technische specificaties

  • Energielabel: A++
  • Koelvermogen: 12000 BTU
  • Ruimte: 160 kubieke meter
  • Geluid: minder dan 39 Db
  • Inclusief afstandsbediening
  • Zelfmontage: ja
  • Modi: verkoelen, verwarmen, ontvochtigen en ventileren

Bediening en onderhoud

Een fijne bijkomstigheid van de Tristar Chigo AC-5422 is dat je hem van afstand kunt aansturen middels de afstandsbediening. Deze wordt in de doos meegeleverd. Handig voor het selecteren van de functie, het aan- en uitzetten van het apparaten of het instellen van de temperatuur. Natuurlijk is het ook mogelijk om het apparaat handmatig in te stellen via de airco zelf. De buitenkant van deze split airco schoonmaken met een doekje volstaat om deze schoon te houden en te voorkomen dat vuil in het apparaat terecht kan komen. Ook is het aan te raden om geregeld de filters te verschonen, om een optimale werking te garanderen.

Voor- en nadelen

Door het hoge koelvermogen is de Tristar Chigo AC-5422 geschikt voor grote ruimtes. Bovendien kan er zowel gekoeld als verwarmd worden, waardoor de split airco het hele jaar door ingezet kan worden. Ook ventileren en ontvochtigen is mogelijk. Het geluidsniveau is laag en je kunt de airco geheel zelf monteren. Als je gebruik wilt maken van F-gassen, zul je de hulp van een installateur in moeten schakelen. Daarnaast is er het energielabel. A++ is uitstekend en beter dan menig ander model, maar er zijn ook A+++ varianten. Als zuinigheid belangrijk is voor je, zul je deze modellen prefereren.

Conclusie

Als je een grote ruimte wilt verkoelen dan wel wilt verwarmen, dan is deze airco van Tristar een uitstekende keuze. Deze is het hele jaar door te gebruiken, het geluidsniveau is laag, het monteren en installeren eenvoudig en je kunt het systeem ook nog eens van afstand bedienen.