Inlaat reinigen TFSI

I

Verschillende soorten automerken zoals Audi, Seat en Volkswagen hebben moderne benzinemotors. In deze verschillende types zitten motoren die gebruik maken van ‘directe inspuiting’. Dit houdt in dat injectoren de brandstof direct in de verbrandingskamer spuiten, er is hierdoor geen stroming meer van brandstof achter de klep, dit is bij indirect ingespoten motoren wel het geval is. Inlaat reinigen TFSI is hierbij erg belangrijk.

Hoeveel kilometer een Inlaat reinigen TFSI

Bij de directe inspuiting van de brandstof in verbrandingskamer komt erna ongeveer 40.000 tot 60.000 kilometer een koolafzetting wat kan leiden tot een vermogensverlies tot wel 25 pk. Om dit probleem te voorkomen is er inlaat reiniging. Bij inlaatreiniging wordt de inlaat- en EGR-systeem grondig gereinigd en wordt hardnekkige koolstofafzettingen verwijderd. Hierdoor is het niet nodig om bepaalde onderdelen te demonteren of te vervangen. Wilt u duren reparaties voorkomen, dan is het verstandig om iedere 45.000 kilometer een Inlaat reinigen TFSIte laten uitvoeren.

Welke motoren voor deze reiniging

Oudere benzinemotoren hebben geen last van dit probleem omdat de brandstof achter de kleppen gespoten wordt. Zit er wel een aanslag op bij indirect ingespoten motoren dan is dat om een brandstoftoevoeging bij de benzine toe te voegen speciaal voor het reinigen van de kleppen en de injectoren. De Inlaat reinigen TFSImoet worden uitgevoerd door professionals die professioneel gereedschap hebben.

Wees verstandig en kom naar ons!

Laat dit dus een hele verstandige les zijn voor u, laat nooit uw moderne benzinemotor verder lopen dan 45.000 kilometer en voer dan een inlaatreiniging uit. Dit voorkomt u een hele grote rekening en is beter voor u auto, anders kan uw auto wel een vermogensverlies leiden tot 25pk. Voorkom dit en laat een inlaatreiniging uitvoeren.