Wel een elektrische auto maar geen laadpaal

W

Een elektrische auto is stap één bij het gebruik kunnen maken van elektrisch vervoer. Het vervelende is alleen dat je die verdraaide elektrische auto zo lastig kunt opladen. Natuurlijk staan er wel laadpalen langs de snelweg, maar in hoeverre wil jij met enige regelmaat langs zo een koude, kille snelweg staan? En dat voor vaak minimaal een half uur (wanneer je geluk hebt). Dat wil je eigenlijk helemaal niet en daarom schrijf ik deze blog. De zoektocht naar een laadpaal is namelijk nog lang niet zo gemakkelijk. Je moet echt wel met een aantal zaken rekening houden voordat je zeker weet welke laadpaal je nodig hebt.

Slimme of domme laadpaal

Je hebt in principe de keuze tussen een slimme of een domme laadpaal. Dit is wel een beetje globaal, maar hier komt het uiteindelijk wel op neer. Een domme laadpaal is in principe niets meer dan een stroompunt in je voortuin of op je oprit. Een slimme laadpaal is kun je verbinden met tal van applicaties. Wanneer je een laadpaal voor thuis koopt, maar kosten kunt declareren voor zakelijke kilometers is dit natuurlijk vooral handig. Je zou dan zelfs je gemaakte kosten live kunnen doorgeven aan de boekhouder.

Snelladen of niet snelladen

Afhankelijk van het type elektrische auto dat je hebt kun je kiezen voor een snellaad functie. Let op, niet alle auto’s ondersteunen dergelijke functies, dus het is van belang dat je dit eerst bekijkt. Wanneer je auto dit ondersteund is een laadpaal met een dergelijke functie echt een uitkomst. Let erop dat je wel de mogelijkheid hebt tot krachtstroom. Een laadpaal met snelladen verbruikt namelijk zoveel stroom dat dit niet werkt met een reguliere energielevering.

Succes!

Ik hoop dat je iets wijzer bent geworden en dat deze uitleg je heeft geholpen met de zoektocht naar een nieuwe mooie laadpaal. Succes!