Genieten met een elektrische haard

G

Een open, traditionele haard is een van de mooiste plekken van het (meestal oude) huis. Het is een plek waar men samen komt en bekend staat als het hart van het huis. Wel is het zo dat een open haard veel aandacht nodig heeft. Je moet het altijd in de gaten houden aangezien het toch vuur is. je moet het ook altijd aandacht geven in de zin van hout bijvullen en ook eens in de zo veel tijd schoon maken. Dit zijn slechts een aantal dingen die er voor zorgen dat je wel of niet, een open haard wilt. Er is gelukkig een tussen weg, in de vorm van een elektrische haard.

 

Hoe werkt een elektrische haard

Om mee te beginnen, het enige wat je eigenlijk nodig hebt is een stop contact. Met het plug-n-play systeem is de haard snel aan te sluiten. Maar dit is hoe de haard echt werkt. De haard is als het ware een kleine ruimte waarbij er gebruik wordt gemaakt van waterdamp. Het gepatenteerde opti-myst systeem creëert een mist in de haard, waarna een laser systeem in werking treed. Dit systeem zorgt met laser voor een mooi haard effect door vlammen te projecteren. Deze vlammen zien er levensecht uit omdat ze in 3D getoond worden.

Één element ontbreekt wel aan de elektrische haard, of niet?

Een standaard elektrische haard is niet uitgerust met een warmte bron. Het geeft dus standaard niet helemaal het zelfde effect als een open haard. Echter zijn er wel warmte elementen beschikbaar om mee geleverd te worden. Deze warmte elementen geven (wat de naam al zegt) warmte af aan de ruimte. Hierdoor wordt nog meer het effect van een open haard gecreëerd. Wat er wel bij vermeld moet worden is dat dit element niet geschikt is voor grote ruimtes. Het element geeft daar niet genoeg warmte voor af maar in kleine ruimtes is deze wel ideaal.