De televisie van vroeger

D

De televisie is een ontwikkeling binnen de technologie waar eigenlijk maar weinig bij stilstaan. Je hoort de ouders tegenwoordig dagelijks roepen dat hun kind teveel voor de televisie zit en moet uitkijken dat die straks geen “vierkante ogen” krijgt van het vele televisie kijken. Waar de televisie vroeger dan ook alleen voor de rijke mensen was en het bijzonder was als jij thuis televisie kon kijken, is het tegenwoordig een apparaat die elk gezin in huis heeft (vaak zelfs meerdere). Nu is het dan ook raar wanneer iemand geen televisie in zijn of haar huis heeft staan.

‘Ruzie om de afstandsbediening’

Binnen het huishouden moet je soms het één en ander voor lief nemen van elkaar. Zo wilt de man in huis waarschijnlijk het liefst heel de zondag of misschien zelfs wel het liefst heel het weekend voetbal kijken maar kijkt de vrouw in het weekend liever series zoals GTST of Heel Holland bakt. Dit is wat ik bedoel met ‘ruzie om de afstandsbediening’ , wie bepaalt nou wat er gekeken wordt. Misschien is het dan toch handig om naar een overzicht te gaan van alle televisiezenders om te kijken hoe laat wat begint en of er misschien een programma tussen zit die door beide graag gekeken wordt. Met een Multiview system is het eenvoudig om een duidelijk overzicht te krijgen.

Smart TV

Hedendaags zijn we ook bekend met de zogeheten Smart TV’s, dit zijn televisies die over verschillende functies beschikken waar een ‘normale’ televisie niet de mogelijkheid toe heeft. Zo is het met een Smart TV mogelijk om eenvoudig series te kijken via de app van Netflix op de tv of kan je eenvoudig muziek afspelen door de app van Spotify. Ook kan je zelf kiezen wat voor apps je op de TV wilt downloaden, heb je een abonnement op Videoland in plaats van op Netflix? Dan kan je ook de app van Videoland installeren.