De definitie van hybrid electronics

D

Allereerst, wat houdt hybride in?

Hybride heeft meerdere betekenissen, afhankelijk van het vakgebied waarin je het gebruikt zoals biologie, taal of software. Hoewel, het thema is altijd hetzelfde, namelijk het combineren van componenten om een kruising te creëren. Deze kruising wordt dan gezien als een hybride. Stel dat je een mens zou combineren met extra elektronische armen en benen, dan zou je dit een hybride persoon kunnen noemen.

Hybride komt tegenwoordig steeds voor. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van het beste gras, de meest resistente fruitbomen of het creëren van een superieur dier ras. Andere benamingen voor hybrids, zijn kruisingen of bastaarden.

Een RFID-antenne en een IC-chip

In de techniek zijn hybrid electronics elektronische circuits die producten kunnen aansturen. Deze electronics bezitten twee essentiele componenten waardoor hij in veel situaties kan worden gebruikt en steeds verder geinnoveerd kan worden. Deze twee componenten zijn de IC chip en RFID-antenne.

Een IC chip is een soort halfgeleider die dient als een microprocessor en computergeheugen. Hiermee kan data worden opgeslagen en kunnen er softwareprogramma’s worden gebruikt door de hybrid electronics. Normaal zijn er meerdere hardware componenten nodig om dit te doen, waardoor deze IC chip een grote speelt in het miniatuseren van toekomstige technologische producten. 

Een RFID-antenne hierin tegen is een antenne die de gehele hybrid electronics de mogelijkheid geeft om data te uploaden naar andere media, terwijl andere media’s de opgeslagen data kunnen downloaden van de RFID antenne. Dit kan gedaan worden middels bluetooth, RFD en wifi, wat veel functionaliteit toevoegt aan het circuit.

Huidige applicaties met hybrid electronics

Op dit moment worden deze hybrid electronics veel gebruikt voor producten zoals bankpassen, toegangsbewijzen naar festivals en andere evenementen, autosleutels en identiteitspapieren. Ook voor de communicatie tussen bijvoorbeeld twee bus-stops, zijn de hybrid electronics zeer functioneel. Zo kan er op real-time worden aangegeven hoelang het duurt voor een bus om te arriveren bij een bushalte!