Kantoor aan huis

K

Je eigen bedrijf aan huis, dit is iets wat we tegenwoordig steeds vaker zien. Veel mensen zien dit dan ook als een voordeel. Echter moet je natuurlijk wel de mogelijkheid, de ruimte en de financiële kansen hebben om een kantoor aan huis te realiseren. Wanneer je een groot huis hebt en je beschikt over een ruimte of misschien zelfs wel meerdere ruimtes waar je weinig tot geen gebruik van maakt dan kan je deze ruimtes gebruiken om hier jouw kantoor in te vestigen.  

 

Voordelen aan huis werken 

 

Een kantoor aan huis heeft natuurlijk veel voordelen. Zo moet je het wel heel bont maken wil je nog steeds te laten komen op je werk en wordt overwerken dan ook als minder erg beschouwd omdat je toch al dicht bij huis bent. Een ander voordeel van thuis werken is dat je de vrijheid hebt, je bepaalt zelf wanneer je begint en wanneer je stopt met werken. Ook heb je geen reistijd en eventuele reiskosten en hoef je ook geen vertraging op te lopen. Hetgeen wat misschien wel als het grootste voordeel wordt beschouwd door de mensen die aan huis werken is dat je altijd dicht bij je gezin bent. 

Mocht je niet de mogelijkheden hebt om van je huis deels je kantoor te maken dan kan je er altijd voor kiezen om over te gaan tot een kantoorunit kopen en deze bij jou op het terrein te plaatsen. 

 

Nadelen kantoor aan huis 

 

Wat een nadeel kan zijn van een kantoor aan huis is dat je geen gescheiden werk en privé hebt, dit speelt zich dag in en dag uit af op dezelfde locatie. Ook kan het voorkomen dat niet al jou klanten het professioneel over vinden komen wanneer het kantoor ook jouw huis is. Ook moet je rekening houden met het feit dat je netwerk kleiner is wanneer je aan huis werkt, je ontmoet minder mensen dan die je zou ontmoeten wanneer je in een extern kantoor had gewerkt.