FTTH zorgt voor geweldig internet, maar wat is het?

F

FTTH, waarschijnlijk zal geen leek er ooit van hebben gehoord. Je zal vast denken dat het iets met techniek te maken heeft. Maar dan nog heb je geen flauw idee wat het ├╝berhaupt kan zijn. Dat het iets technisch is, dat klopt. Het is namelijk de kabel die zorgt dat internetaansluiting bij de voordeur naar binnengaat. Dit heeft alles te maken met een glasvezelverbinding. Nadere uitleg over de FTTH krijg je hieronder

Afkorting

De vier letters van FTTH zijn de eenvoudige afkorting voor Fiber to the Home, oftewel een glasvezel verbinding tot aan de woning. De alternatieven van dit soort verbindingen zijn kabelinternet of ADSL. Bij deze verbindingen bestaat een groot gedeelte wel uit glasvezel, maar is het laatste gedeelte tot aan de woning een reguliere coaxkabel of een twisted-pair. Op die manier wordt de hoogst haalbare internetsnelheid teniet gedaan, wat bij de laatste aansluiting is glasvezel een stuk sneller en betrouwbaarder. Dit is dus de FTTH tussen het verdeelstation en de woning. Hierbij is dus de volledige aansluiting van glasvezel, waardoor een optimale snelheid behaald kan worden.

Vergelijking

Naast Fiber to the Home, zijn er ook vergelijkbare afkortingen voor Fiber tot the Node / Neighboorhood voor glasvezel tussen grote centrales. Een tweede is Fiber tot the curb, waarmee een wijk verdeelkastje in de straat wordt aangeduid. En waar niet wordt gesproken over een huis, maar over een gebouw wordt de afkorting FTTB gebruikt, namelijk Fiber to the Building. Dit verwijst naar een technische ruimte in een bedrijfspand.

Glasvezelaansluiting

Wie dus een gigantisch snelle internetverbinding wil, doet er verstandig aan om gebruik te maken van glasvezelinternet. Dit is nog niet in heel Nederland aangelegd, maar zodra er een FTTH in jouw straat geplaatst wordt, wil je nooit meer terug. De FTTH zal een verademing zijn voor elke internetgebruiker. Deze kabel en nog veel meer producten op het gebied van telecommunicatie zijn verkrijgbaar in webshop en ook in de winkel.