Het gemak van Pigtails voor beter internet

H

Het gemak van Pigtails voor beter internet

De laatste tijd veranderen er nogal veel dingen. Als we bijvoorbeeld kijken naar de technologie van deze tijd, en dat in vergelijking met pakweg 10 jaar geleden. We kunnen steeds meer zelf, we kunnen sowieso steeds meer. Kijk bijvoorbeeld naar het gebruik van telefoons. Ik denk dat zo’n beetje iedereen nu wel een telefoon heeft. Die telefoons worden ook nog eens veel gebruikt, en vaak is daar internet voor nodig. Omdat er steeds meer internet gebruikt wordt, moet er ook een steeds betere internetverbinding zijn. Dat gebeurt ook, het internet maakt een enorme ontwikkeling door. Van de oude internetkabel naar glasvezel met pigtails. De oude internetkabel snappen we allemaal wel, maar tegenwoordig komen er steeds moeilijkere termen als pigtails voor.

Pigtails

Ik snap dat het woord pigtails de nodige vragen oproept, daarom ga ik proberen uit te leggen wat het inhoudt. Om te beginnen heb je een soort algemene centrale binnen een bedrijfspand waar het internet vandaan komt. De internetverbinding loopt, als de nieuwe technologie aanwezig is, via glasvezel. Glasvezel is de opvolger van de normale internetkabel. Deze is sneller en stabieler, wat dus minder geld kost. Om de verbinding nog sterker te maken zijn er bepaalde tussenstukken tussen die centrale en het glasvezel geplaats, dit noemen we pigtails.

Situaties

In welke situaties zijn het gebruik van pigtails nu eigenlijk het best? Deze tussenstukken worden voornamelijk gebruikt in bedrijfspanden. In deze bedrijfspanden werken vaak veel mensen tegelijk op het internet, daarom is het belangrijk dat het internet het ook goed doet. Zodra er een storing is kunnen veel mensen niet verder met het werk en dat kost het bedrijf geld.

Ik heb geprobeerd kort uit te leggen wat pigtails zijn en wat de werking ervan is. Toch snap ik het als er nog vragen zijn. Dan kunt u het beste een specialist inschakelen die u alles op een duidelijke manier kan vertellen.