Hoe Richt Je Jouw Tuin In?

H

Je ziet af en toe de meest prachtige tuinen staan in folders. De vraag wat je met je eigen tuin aanmoet is echter een stukje lastiger. In het creëren van een mooie tuin gaat namelijk veel tijd, geld en moeite zitten. Je kunt eens bij Kees Smit Tuinmeubelen langsgaan voor wat nieuwe tuinmeubelen, maar natuurlijk moet eerst de basis van je tuin in orde zijn. Je kunt hiervoor natuurlijk een tuinman laten komen, maar er zijn wat dingen die je zelf ook kunt doen. Maar wat zijn nou de belangrijkste zaken die op orde moeten zijn? En waar moet je allemaal op letten? Lees verder en laat ons je hier iets meer over vertellen.

Een Goede Zitplek

Je hebt natuurlijk weinig aan je mooie tuin als je er geen fijne plek hebt om erin te kunnen zitten. Bedenk daarom eerst waar een terrasje of andere zitplek moet komen. Handig is dan ook als deze plek wordt verhard. Je kan steen, tegels of een ander materiaal gebruiken. Let er wel op dat je terras op een goede locatie ligt. Je wilt je zitplek op een zonnige plek in je tuin hebben. Dit kan gelijk achter je huis zijn maar ook ergens verderop in de tuin. Het is maar net op welke plek het merendeel van de dag de zon schijnt. Een schaduwplek kun je creëren door middel van schaduwdoeken en parasols, maar een zonnige plek kun je niet zelf maken. Plan deze dus goed. Zodra je weet waar jouw terras moet komen kun je bedenken wat het precies moet worden. Wordt het een verhoogd terras in de vorm van een veranda of juist een plaatsje midden in een bloemenperk of grasveldje/ Je kunt ook kiezen voor een prieeltje of nadere constructie.

Tuinhuisjes en Andere Tuingebouwen

Je wilt misschien ook wel één of meerdere tuingebouwen in je tuin. In een tuinhuisje kan je jouw tuingereedschap opbergen. Het kan in de winter ook jouw tuinmeubelen huisvesten zodat ze niet door weer en wind buiten hoeven te staan terwijl je ze maandenlang toch niet gebruikt. Als tuinhuisje kan je ook denken aan een kas om zelf groente en fruit te kweken. En dan zijn er nog carports, tuinkantoren, gastenverblijven en nog veel meer. Daar moet je echter wel de ruimte voor hebben omdat ze meestal vrij groot zijn.

De Paden

Als je één of meerdere zitplekken en tuingebouwen hebt ingeplant moet je daar natuurlijk wel kunnen komen. Een tuinpad kan dan handig zijn. Je wilt ook in de winter gemakkelijk bij je terras, tuinhuisje, garage en huis kunnen komen zonder meteen door een modderig grasveldje te moeten. Wie weet is het leuk om een pad rondom je tuin aan te leggen. De keuze is aan jou.

Bloemen en Planten

Als dan al het andere op zijn plaats ligt is het tijd om te kijken waar er ruimte is voor bloemen en planten. Wil je juist veel gras in je tuin of heb je liever meer bloemen en planten? Misschien staan er al bomen waar je tijdens je planning omheen hebt geplant. Je kunt ervoor kiezen om een mooie border aan te leggen langs een tuinpad. Dan loop je er iedere keer langs als je je tuin ingaat. Verder kun je natuurlijk nog losse plantjes en bloemen toevoegen waar je maar wilt. Zorg er wel voor dat de planten de ruimte krijgen om te groeien.