Verbouwen? Dat kan goedkoper!

V

Ga je je woning verbouwen? Dat kan natuurlijk flink in de kosten lopen! Om de druk op je portemonnee iets te verlichten hebben wij een aantal tips voor je opgesteld waarmee je geld kunt besparen.

1. Vergelijk offertes

Ga niet zomaar klakkeloos naar de eerste de beste vakman maar vergelijk diverse offertes. Zo pik je de goedkoopste er gemakkelijk uit. Daarnaast verschaf je jezelf ook een onderhandelingspositie met andere vakmannen, je kan immers bewijzen dat iemand anders het goedkoper doet.

2. Kijk wat je zelf kunt oplossen

Uiteraard zijn er ook genoeg klusjes die je zelf kunt oplossen. Dit bespaart je ook weer een hoop geld. Kijk ook in je vrienden- en familiekring of je toevallig een handige oom of vriend hebt. Wellicht dat die je ook kunnen helpen bij het verbouwen. Klussen is immers gezelliger met bekenden.

3. Wat doe je met het afval?

Het kan zijn dat je een verbouwing hebt waarbij veel afval vrijkomt. Wat ga je hier mee doen? Je kan het naar de stort brengen, maar in sommige gevallen is het goedkoper om een afvalcontainer te huren. Kijk goed naar het afval dat vrijkomt en hoeveel het bij de stort kost om per kuub te lossen. Het handige aan het huren van een afvalcontainer is dat het voor je wordt opgehaald. Dit scheelt je ook weer werk.

We hopen je enigszins wat kosten te hebben bespaard en wensen je veel succes bij de verbouwing.