Een tekort aan arbeidskrachten in de bouw

E

De economie draait de laatste jaren echt op volle toeren, en dit zal jij ook vast wel gemerkt hebben. Met name de bouw sector heeft enorm profijt van de goed draaiende economie. Deze economische groei heeft daartegen als gevolg dat het voor werkgevers erg moeilijk is om aan goed personeel te komen. Wanneer je eens kijkt op een vacaturesite zoals de nationale vacaturebank, dan zal je zien dat er erg veel vacatures zijn voor in de bouw. De vacatures voor loodgieters, timmermannen en stukadoors schieten als paddenstoelen de grond uit. Voor werkzoekende heeft dit als voordeel dat zij erg makkelijk een baan kunnen vinden die perfect bij ze past. Dit was acht jaar geleden tijdens de crisis wel anders.

Veel vraag maar weinig aanbod

De afgelopen jaren is de vraag naar bouwvakkers continue gestegen. Hierboven is al benoemd dat die voor werkzoekende erg gunstig is omdat zij op deze manier snel een baan zullen vinden die perfect aansluit bij hun wensen en die ook nog is in de buurt is. In de crisis was het zo dat mensen vaak verder weg werk moesten zoeken en dat de kleinere bedrijven zicht niet staande konden houden. Ondanks de vele vraag naar bouwvakkers dien je jezelf nog steeds te bewijzen.

Steeds meer kleine bedrijven

Doordat de economie nu op volle toeren draait durven steeds meer bouwvakkers het aan om voor zichzelf te beginnen. Dit omdat de vraag nu zo groot is dat ze toch wel werk zullen houden. Kijk maar is in je eigen situatie. Ben jij woonachtig in Geldrop, zoek dan voor het idee maar eens op internet naar loodgieter Geldrop en je zult zien dat er erg veel loodgieters naar boven komen uit de regio Geldrop. Dit was tijdens de crisis wel anders want toen waren het vooral de grote bedrijven die de dienst uit maakte.