Kantoor aan huis

K

Tegenwoordig wordt het steeds normaler om een aantal dagen in de week thuis te werken. Dit heeft alles te maken met de veranderingen binnen het arbeidsleven. We gaan flexibeler om het onze werknemers en geven ze steeds vaker de kans om vanuit huis te werken. Dit betekent dan ook dat steeds meer huizen een zogeheten werkkamer hebben die dient als kantoor in huis waar er dan ook echt gewerkt kan worden. Ook zijn er tegenwoordig steeds meer ondernemers met een kantoor aan huis, dit is dan ook meer dan alleen een kamer met een bureau en computer maar echt een gebouw naast huis wat dient als kantoor.

Verbouwen

Wanneer er besloten wordt om een kantoor aan huis te bouwen kost dit meer tijd en moeite dan gedacht wordt. Er moet samengezeten worden met een architect om te kijken wat er mogelijk is en op welke plek het kantoor moet komen etc. Eenmaal de plannen gerealiseerd dan wordt het tijd om voor een aannemer die de verbouwing in werking gaat zetten. Hierna is de tijd om na te denken wat voor vloer je erin wilt en of je deze bijvoorbeeld zelf gaat aanleggen of dat je dit ook door een aannemer laat doen. Het scheelt natuurlijk in de kosten wanneer je ervoor kiest om dit zelf te laten doen. Met gebruik van een fix plus levelling is dit eenvoudig zelf te realiseren.

Interieur

De laatste stap in het inrichten van het nieuwe kantoor. Het is hierbij belangrijk dat je ervoor zorgt dat je jouw kantoor zo inricht dat er een prettige werksfeer hangt, voldoende rust om goed te kunnen werken. Verder is het belangrijk dat je mocht je klanten ontvangen bij het kantoor aan huis dat je kantoor ook jouw imago uitstraalt. Klanten moeten bij binnenkomst direct herkennen dat dit jouw bedrijf is.