Wat maak hout nu duurzaam

W

Wat maak hout nu duurzaam

Als je de verhalen leest over de boskapping en hoe de aarde eraan lijdt omdat al deze bomen gekapt worden, dan moet je natuurlijk aan het denken worden gezet op het moment dat jij hout wil gaan gebruiken. Je kunt tegenwoordig kiezen voor duurzaam hout, maar wat maakt het ene hout nu duurzaam en het andere soort hout niet? Welk voordelen heb je nu precies en welke nadelen. Het meest belangrijke verschilt zit hem in de manier hoe je aan het hout komt, welke bomen zijn er voor gekapt? Wat zijn de gevolgen voor de natuur? Dit zijn vragen waar je over nadenkt bij duurzaam hout.

De gevolgen voor de kap

Duurzaam hout mag geen negatieve gevolgen creƫren voor de natuur en bevolking op het moment dat het gekapt wordt. Er wordt bij elke kap goed gekeken welke boom er wel gekapt mag worden en welke niet, ze kijken onder andere naar de locatie, en spreken ook met de bevolking af welke boom er gekapt mag worden. Zo heb je altijd de situatie dat je duurzaam hout krijgt.

De prijs gaat omhoog

Duurzaam hout is ook duurder hout ten opzichte van andere soorten, maar dat is enigszins wel te verklaren. Er wordt gewoon meer moeite gedaan om het hout op locatie te krijgen, er wordt ook meer tijd gestoken in het uitkiezen van de bomen. Omdat er meer tijd in wordt gestoken wordt de prijs ook hoger, om duurzaam hout te gebruiken zal je wel iets meer moeten betalen, maar dan houdt je wel rekening met de natuur, en dat is dan weer een positief gevolg.

Voor vragen kun je contact opnemen

Natuurlijk is het logisch dat je nog wel wat vragen hebt over duurzaam hout, zeker omdat je er ook meer voor moet betalen terwijl het misschien wel hetzelfde hout is als ergens anders. De meeste informatie kunt u op de website vinden, mocht u alsnog vragen hebben. Dan kunt u altijd contact opnemen.