Viezigheid tussen de voegen van de vloertegels? Zo maak je dit schoon!

V

Het ziet er niet mooi uit als de voegen tussen de vloer van kleur veranderd worden door het vuil dat zich hierin verschuilt. Er worden daarom vele adviezen gegeven op het internet als het gaat om het schoonmaken van de voegen voor bijvoorbeeld de badkamer, maar dit wordt meestal op de verkeerde manier aangepakt. Als je niet de juiste middelen en methode gebruikt dan zal je vloer niet veel schoner worden. Daarom wordt in dit artikel gekeken wat je allemaal nodig hebt om de vloertegels schoon te maken en vervolgens wordt een stappenplan gegeven van hoe je dit aan kunt pakken. 

Wat heb ik nodig bij het schoonmaken?

Een emmer, stofzuiger, passende ontvetter, schrobborstel en een waterzuiger. Een waterzuiger kun je vaak huren bij een bouwmarkt.

Wat is een goede manier waarop ik vieze voegen schoon kan maken?

Er is een stappenplan waardoor je jouw vloer op een goede manier kan reinigen. De stappen zijn:

1. Pak een emmer en vul deze met schoon, koud of lauw water uit de kraan. Of het koud of lauw water moet zijn hangt af van het schoonmaakmiddel dat je gebruikt.

2. Stofzuig de vloer, zodat je het vuil verwijderd dat los tussen de voegen zit.

3. Schrob je vloer met een ontvetter zodat je hardnekkige aanslag verwijderd. Zorg dat je de juiste hoeveelheid van de ontvetter gebruikt. Kijk of dit op de verpakking vermeld staat. Anders kun je jezelf het beste laten informeren door de leverancier van het schoonmaakmiddel. Probeer vervolgens extra aandacht te geven aan de voegen bij het schrobben, want die zijn vaak het meeste vies.

4. Laat daarna de ontvetter ongeveer 10 minuten intrekken in de vloer.

5. Schrob de vloer nog een keer goed.

6. Gebruik een waterzuiger om de vloer droog te maken. Doordat je deze zo extra goed droog maakt zal er minder snel weer vuil op komen.

7. Zijn de voegen goed schoon dan kun je vloer nog een keer schrobben met schoon water om de zeepresten te verwijderen.

8. Maak de vloer nog een keer droog met de waterzuiger en dan zal de vloer in de meeste gevallen mooi schoon zijn.

Professionele hulp nodig?

Schoonmaakbedrijf Amersfoort gezocht? Drost helpt u graag om weer te genieten van een schone vloer!