De kosten delen door Groupage

D

De kosten delen door Groupage

Door alle goederen die deze tijd worden vervoerd wordt er veel management verwacht, wanneer komt wat aan. In welke container zitten de goederen, en waar moeten deze heen. Daar staat ook best wel wat druk achter, want een klein foutje kan grote gevolgen hebben. Voorheen ging dat goed. Voor elke grote levering werd een aparte container gebruikt. Tegenwoordig wordt er zoveel vervoerd, dat die manier niet meer mogelijk is. En dus is er verzonnen om door middel van groupage te werken. Dit klinkt als een zeer lastig woord maar het betekent niet meer dan effectiever omgaan met de ruimte die beschikbaar is in een container. Zo kan er nog meer vervoerd worden voor lagere kosten.

Groupage

Ik heb het voornamelijk over de haven van Rotterdam. Daar worden per dag wel duizenden containers vervoerd. Die containers zit waarschijnlijk niet eens allemaal vol. En daar moet toch wel wat verandering in komen. Groupage betekent dus dat er meerdere verzendingen in 1 container zitten. Dit heeft meerdere voordelen:

–         Levertijd is korter. Doordat er meerdere dingen tegelijk geleverd worden kunnen dingen ook eerder verzonden worden. Dat zorgt ervoor dat je je bestelling eerder in huis hebt.

–         Goedkoper, omdat je niet zelf een hele container hoeft te reserveren is het goedkoper, deze kosten deel je dan met anderen.

Werking

Hoe gaat zo’n groupage nou eigenlijk in zijn werking, ik snap dat mensen willen weten wat er met je bestelling of misschien wel met je eigen producten gebeurt. Expediteuren houden je ten eerste altijd goed op de hoogte met de status van dit proces. Bij groupage worden alle goederen verzameld in een grote loods. Daar worden ze verdeeld over de verschillende bestemmingen. Zodra alles gefilterd en verdeeld gaat er gekeken worden naar hoeveel er in elke container kan en welke goederen eventueel bij elkaar kunnen. Uiteraard krijg je daar bericht van.

Wil je nu alle inforamtie weten of kijken naar de mogelijkheden, kijk dan op de website van de expediteurs van Rotterdam.